728x90 AdSpace

 • Latest News

  Wednesday, March 04, 2015

  PERKEPIS Mengucapkan Tahniah Atas Keputusan Cemerlang SPM/STPM 2014


  Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS) mengucapkan tahniah kepada semua calon SPM dan STPM 2014 bagi negeri Sarawak yang telah diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Sesungguhnya pihak PERKEPIS berasa sungguh bangga dengan kejayaan yang ditunjukkan oleh semua calon secara keseluruhannya.

  Berdasarkan analisa keputusan STPM 2014 yang diumumkan semalam menyaksikan peningkatan CGPA bagi keputusan STPM negeri Sarawak. Bagi calon SPM 2014, seramai 15 calon SPM di Sarawak berjaya meraih pencapaian semua A+ dalam semua mata pelajaran.

  Dalam kegirangan meraikan keputusan usah dilupa dengan jasa pendidik, ibu bapa dan keluarga disebalik kejayaan tersebut. Kejayaan yang dicapai oleh semua calon merupakan salah satu kejayaan warga pendidik. Oleh itu, pengiktirafan kejayaan ini juga diberikan kepada semua guru-guru yang telah berjaya mendidik semua calon untuk berjaya dalam peperiksaan tersebut.

  Dalam sistem pendidikan di negara kita, STPM dan SPM merupakan jambatan menuju ke alam pendidikan tinggi. Justeru, amat penting untuk semua bakal mahasiswa ini membuat persediaan sebelum menuju ke alam universiti kelak. Kehidupan di alam universiti merupakan kehidupan yang memaknai pembudayaan ilmu sebelum menyumbang kembali kepada masyarakat kelak. Persediaan yang rapi bersifat fizikal, emosi, jasmani, dan rohani sangat penting untuk bakal mahasiswa di peringkat ini.

  Bagi pelajar mendapat keputusan kurang memberansangkan, janganlah berputus asa, kami percaya jika disuntik semangat dan disokong usaha kental membimbing mereka, InsyaAllah kejayaan diburu akan menjadi kenyataan.


  “BERJASA KEPADA MASYARAKAT”
  MUHD AFIQ ASYRAF BIN SOEPIRMAN 
  Yang Di-Pertua Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Item Reviewed: PERKEPIS Mengucapkan Tahniah Atas Keputusan Cemerlang SPM/STPM 2014 Rating: 5 Reviewed By: Admin
  Scroll to Top