728x90 AdSpace

 • Latest News

  Thursday, May 21, 2009

  Agama Kristian ; Pertembungan Di Antara Kepentingan Diri


  Daripada blog sdr. Ikhram b Husin, mari kita amati catatan nota beliau:

  "Catatan tersebut dicatit penulis pada 20 Syaaban 1428H / 2 Sepetember 2007. Bertempat di Markas Angkatan Belia Islam Malaysia Sarawak (ABIM), Taman Seri Wangi. Berdasarkan perbincangan penulis bersama Mantan Paderi Malaysia Reverent Anthony."

  "ALHAMDULILLAH, penulis mendapat tarbiyyah beserta ingatan langsung daripada ALLAH SWT melalui kesempatan menghadiri usrah pimpinan PKPIM yang berlangsung pada 14 Mei 2009 lalu. Melalui pembentangan sesi usrah oleh Saudara Timbalan Presiden PKPIM, penulis tergerak untuk mengetengahkan perkongsian pengalaman yang penulis kutip hasil pentarbiyahan rohani ketika berada di bumi bertuah Sarawak."


  Catatan beliau bertajuk, "Agama Kristian ; Pertembungan Di Antara Kepentingan Diri". Baca selanjutnya di pautan ini.  Berjasa Kepada Masyarakat  NOTA:
  Sdr. Ikhram b Husin merupakan mantan Amir PERKEPIS UNIMAS dan sekarang berkhidmat sebagai kaunselor di Malaysia Multimedia University (MMU), Melaka. Beliau juga merupakan Exco Dakwah dan Tarbiyah Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Item Reviewed: Agama Kristian ; Pertembungan Di Antara Kepentingan Diri Rating: 5 Reviewed By: PERKEPIS
  Scroll to Top