728x90 AdSpace

 • Latest News

  Monday, January 26, 2009

  KEMBARA KUANTAN HEWI 2009 DILAPORKAN...


  "....Alhamdulillah. Setinggi2 puja dan puji kupanjatkan pada ya Allah.KEMBARA KUA NTAN HEWI 2009 (KKH09) akhirnya melabuhkan tirai. Setelah sebulan lebih saya dan sahabat2 di Kuantan juga di Lembah Klang bertungkus-lumus, akhirnya inilah kembara kami. Kembara yang bermula jam 10.30 malam 23 Januari lepas membawa delegasi HEWI yang belajar sekitar Selangor seramai 19 orang. Tiba di Kuantan jam 2.30 pagi 24 Januari, kami ditemukan dengan HEWI dari UIAM Kampus Kuantan seramai 8 orang yang menjadi tuan rumah KKH09 kali ini. Penat perjalanan dari Selangor ke Pahang bertukar dengan rasa rindu antara satu sama lain. Inilah Hikmah Kembara (-: ...."


  "....Aktiviti yang paling ditunggu2 adalah kembara ke Teluk Cempedak (TC). Petang itu agak berangin dan air laut juga sedang pasang. TC, pantainya agak panjang, pasirnya agak kasar sedikit. Ada juga pemandangan keluarga bahagia dan ada juga yang tidak sedap dipandang.Kami mencari kawasan yang sesuai. Mulanya kami berjalan agak jauh dari tumpuan orang ramai. Baru beberapa minit aktiviti pembahagian kumpulan dijalankan, kami diganggu oleh makhluk ini!! ..."
  "...Suk ati rasa...bila bertemu dengan rakan-rakan seramai 19 orang daripada pelbagai kampus di Kuala Lumpur dan Selangor. Ya Allah...lega...tak mampu untuk dibayangkan dengan kata2...syukur...kerana mereka selamat sampai ke Kuantan kira-kira pada pukul 2.30 PAGI!!!Mungkin kerana keletihan, diriku tidak menahan mata yang mengantuk...tidak dapat tidak, diriku melelapkan mata sekitar 12 tengah malam. Ingatkan nak tunggu sehingga mereka sampai. Nampaknya, keletihan lebih menguasai diri...huhu...pada ketika itu, diri terbangun semula pada pukul 2++ kerana mendengar suara Kak Ayat dan Kak Zaiti yang bersedia untuk menjemput sahabat-sahabatku di Terminal..."


  "...Petang itu, keseronokan kembali memuncak apabila kami hendak bertolak ke Teluk Cempedak...Lebih kurang 5-6 kereta yang menghantar para peserta ke tempat letak bas. Kerana dengan baslah (bas yang digunakan untuk pergi dan balik Kuala Lumpur-Kuantan) kami akan bergerak ke TC. Kegembiraan jelas terpancar di wajah mereka. Walaupun letih, namun angin pantai sungguh menyegarkan. Petang itu, telematch diadakan. Ramai...mungkin sebab cuti. Maka pada mulanya kami mencari kawasan yang lebih tenang daripada orang ramai. Untuk ke situ,kami perlu melalui satu jarak jambatan kayu...Sampai melihat alam sekeliling dan masyarakat yang ada di situ...Sampai sahaja di lokasi yang dihajati...Ju mula mengatur segala keperluan..."


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Item Reviewed: KEMBARA KUANTAN HEWI 2009 DILAPORKAN... Rating: 5 Reviewed By: PERKEPIS
  Scroll to Top